20 juni 2021

Achtergelaten gezonken zeiljacht zorgt voor zoekactie

Zondagochtend vond er een zoekactie plaats ter hoogte van Wijdenes. Vlakbij de dijk was een gezonken zeiljacht aangetroffen waarvan de Nederlandse Kustwacht niet op de hoogte was. De reddingboten van Wijdenes en Hoorn hebben gezocht naar mogelijke personen behorende bij het zeiljacht.

Lees verder...
03 juni 2021

Zeiljacht met brandstofproblemen

Een zeiljacht met twee opvarenden was onderweg van Hoorn naar Lelystad. Halverwege de overtocht viel de motor uit door een brandstofprobleem. Via de KNRM Alarmcentrale hebben de opvarenden hulp ingeschakeld.

Lees verder...
23 mei 2021

Windsurfer gered op Eerste Pinksterdag

Eerste Pinksterdag om 16:00 uur kwam een telefonische melding binnen bij Reddingstation Wijdenes. Vanuit de haven van Wijdenes werd door een stel surfers een windsurfer gezien die problemen had met zijn materiaal en steeds verder afdreef. Ze hadden hem zelf al geprobeerd te helpen maar dit was door de stevige wind en golven tevergeefs. Terug op de kant hebben ze direct contact opgenomen met het reddingstation.

Lees verder...
28 april 2021

Zeiljacht aan lagerwal

Via Reddingsbrigade Notwin (Hoorn) kwam een telefonische melding binnen van een boot dat op een zandbank zat bij Oosterleek. Het zeiljacht bleek voor de haven van Wijdenes aan lagerwal op een zandbank te zitten.

Lees verder...
05 april 2021

Baldadige jeugd zorgt voor grote inzet reddingboten

Vanaf de kant afgestoken noodvuurpijlen zorgden er maandagavond voor dat vier reddingboten uit Wijdenes en Enkhuizen het Markermeer op moesten voor een zoekactie naar een noodsituatie.

Lees verder...
03 april 2021

Drenkeling ten zuiden van Marker Wadden

Zaterdagmiddag vlak voor etenstijd werden de reddingboten van Lelystad, Wijdenes en een kustwachthelikopter gealarmeerd door het Kustwachtcentrum voor een verontrustende melding van een omgeslagen vaartuig op het Markermeer.

Lees verder...