03 april 2019

Cheque ontvangen van het Rabobank Coöperatiefonds

Woensdagmiddag 3 april heeft Reddingstation Wijdenes een prachtige cheque ontvangen van het Rabobank Coöperatiefonds, onderdeel van Rabobank West-Friesland.

Lees verder...
03 april 2019

Oefening met SAR helikopter voor Wijdenes

Woensdagavond 3 april stond er een helikopteroefening op de planning met een SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht/NHV. Dit soort oefeningen worden jaarlijks gepland om zo de samenwerking tussen reddingboot en helikopter goed te laten verlopen wanneer het echt nodig is. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij medische evacuaties.

Lees verder...
09 maart 2019

Grote multidisciplinaire oefening in Lelystad

Zaterdagochtend heeft er in de Bataviahaven in Lelystad een grote multidisciplinaire oefening plaatsgevonden op het cruise en hospitaalschip Prins Willem Alexander. Meerdere reddingboten (Lelystad, Wijdenes, Enkhuizen, Marken, Warder en Hoorn), de ambulancedienst,
De brandweer en Rijkswaterstaat deden aan de oefening mee.

Lees verder...
05 maart 2019

Cheque ontvangen van Rotaryclub Drechterland

Dinsdagavond heeft Reddingstation Wijdenes een prachtig geldbedrag ontvangen van Rotaryclub Drechterland. De Rotaryclub vierde haar 35-jarige jubileum.

Lees verder...
03 maart 2019

Reddingboot Mantelmeeuw uit de vaart

Reddingstation Wijdenes is sinds 2007 actief op het Markermeer, met het redden van mens, dier en materiaal in nood. Sinds januari 2019 is er nog maar 1 reddingboot operationeel. De tweede reddingboot is in januari 2019 helaas definitief uitgevallen, na een jarenlange strijd met terugkerende technische problemen.

Lees verder...
26 januari 2019

Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid twee maal uitgereikt

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Reddingstation Wijdenes zijn twee vrijwillige redders onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. De gedecoreerden zijn al tien jaar actief in de operationele dienst van het reddingstation.

Lees verder...
25 januari 2019

Bezoek aan Brandweer Hem/Venhuizen

Vrijdag tijdens de oefenavond is er door Reddingstation Wijdenes een bezoek gebracht aan Brandweer Hem/Venhuizen. Dit in het kader van de eerste stappen op het gebied van samenwerking.

Lees verder...