Reddingbootdag trekt jaarlijks veel bezoekers naar Wijdenes. Ondanks een koude start kunnen we terugkijken op een gezellige Reddingbootdag. Reddingstation Wijdenes heeft ruim 250 bezoekers ontvangen.

 De open dag is de gelegenheid bij uitstek voor donateurs van de KNRM en Reddingstation Wijdenes om eens een kijkje in de keuken te krijgen van de organisatie die zij vaak al jaren een warm hart toedragen. Om al die trouwe donateurs te bedanken, mogen zij meevaren op een van de reddingboten.

Het terrein van de vluchthaven wordt zoals elk jaar gebruikt voor Reddingbootdag. Het is een prachtige locatie om alle verschillende (hulp)organisaties te kunnen plaatsen. Brandweer Hem/Venhuizen, Rode Kruis Schagen, Reddingsbrigade De Streek, Sterrenwacht Orion, regionale omroep WEEFF en de oude brandweerwagen zorgden mede voor de gezellige sfeer op het haventerrein.

Nieuw dit jaar waren de speciale Experiences: met overlevingspak en redvest aan het water in. Twee maal werd een groep begeleid en de basistechnieken geleerd.

De gehele dag door zijn reddingboten Mantelmeeuw en De Gooier ingezet om te varen met donateurs. Alle donateurs die hebben meegevaren waren zeer enthousiast: “jullie mogen trots zijn op het werk dat jullie doen. ”

Reddingstation Wijdenes kan tevreden op Reddingbootdag 2017 terugkijken, met dank aan ieder die hieraan heeft bijgedragen of meegewerkt!

Meer foto's zijn te bekijken op onze Facebookpagina.