Tijdens het jubileumfeest van Reddingstation Wijdenes zijn afgelopen zaterdag drie vrijwilligers van het eerste uur gehuldigd voor hun jarenlange trouwe inzet voor Reddingstation Wijdenes.

Maicel Dijkman (plaatsvervangend schipper), Hans Visser (opstapper) en Hajo Gramberg (opstapper) zijn vanaf de oprichting betrokken als vrijwilliger van Reddingstation Wijdenes. De afgelopen tien jaar zijn ze betrokken geweest bij talloze alarmeringen waarbij veel mensen een helpende hand werd toegestoken. De onderscheiding, de Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid, werd aan de heren uitgereikt door voorzitter Dick Hansen en schipper Sjaak van de Ruit.

De uitreiking vond plaats op het jubileumfeest dat werd gevierd vanwege het tienjarig bestaan van Reddingstation Wijdenes. Het feest werd gevierd met (oud)-vrijwilligers, familieleden en reders van de Rederksring. Er werd teruggeblikt op de afgelopen tien jaar: 191 inzetten en daarmee 508 personen in veiligheid gebracht. Op naar de volgende tien jaar!