Vrijdagavond werd er een grote oefening op het Markermeer gehouden voor de reddingstations uit Zeevang, Hoorn en Wijdenes. De drie reddingstations werden via de pieper gealarmeerd voor problemen aan boord van het charterschip Gulden Belofte. Aan boord waren verschillende personen gewond geraakt en er was brand aan boord uitgebroken. Na het snelle koppen tellen door de bemanning van de Gulden Belofte, bleek er een opvarende niet meer aan boord aanwezig te zijn.

Hierop zijn de reddingboten van Wijdenes en Zeevang zoekslagen gaan maken in de buurt van het incidentschip. De drenkeling is na een korte zoekactie gevonden door de reddingboten en aan boord gereanimeerd.

De reddingboot van Hoorn was ondertussen bezig met brandbestrijding aan boord van het schip. De vrijwilligers van de reddingstations hebben samen de diverse slachtoffers behandeld en van boord gehaald. Een aantal slachtoffers zaten op zeer moeilijk bereikbare plaatsen, waaronder de machinekamer. Hierop moesten de bemanningsleden improviseren omdat sommige locaties niet of nauwelijks bereikbaar waren met een brancard.

Het was een geslaagde oefening, maar er zijn zoals bij veel oefeningen ook leermomenten. Reddingstation Hoorn en Reddingstation Zeevang; bedankt voor jullie inzet en goede samenwerking.