Het was vandaag een prachtige dag voor een uitje met de familie. De weersvooruitzichten zagen er deze week goed uit. In Hoorn werd de tweede editie van de Nationale Hulpverlenersdag gehouden.

Van 11:30 uur tot 17:00 uur lieten vele hulpverleningsorganisaties zien wat zij doen en beleven tijdens een alarmering. Waarom? Deze dag was bedoeld om de hulpverleners in het zonnetje te zetten om respect te tonen voor hun werk.

Niet alleen bekende hulpverleners (brandweer, politie, ambulance) waren aanwezig, maar onder andere ook de partijen die betrokken zijn bij de waterhulpverlening. Reddingstation Wijdenes, Reddingstation Zeevang, Reddingstation Hoorn, Reddingsbrigade Notwin Hoorn, de waterpolitie, Noordzee Helikopters Vlaanderen en de KNRM Lifeguards waren verzameld aan de Markermeerzijde van het Julianapark.

Reddingstation Wijdenes en Zeevang hebben met veel nieuwe en bestaande donateurs gevaren. Het was voor zowel het publiek als voor onze vrijwilligers een geslaagde dag!

Naast de vaartochten werden er een drietal demonstraties uitgevoerd, waarvan twee demo's met de SAR helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen. Het plein van de waterhulpverlening was al snel veel te klein voor het toegestroomde publiek. De reacties uit het publiek waren zeer positief en ze hebben genoten van de spectaculaire demonstraties.

Na de tweede demonstratie heeft Reddingstation Wijdenes Goesting Training geassisteerd met de life rescue oefening met burgemeesters en wethouders.

Aan het einde van de dag kon de organisatie ons melden dat er ruim 43.000 mensen zijn afgekomen op het evenement. Een fantastisch aantal!