Elk jaar reist de Westfriese Waterweken langs een aantal voormalige Zuiderzee steden en dorpen. De Westfriese Waterweken is een promotie evenement voor activiteiten op en rondom het water.

Voor het eerst kwamen de Waterweken langs Drechterland. 's Ochtends waren er o.a. activiteiten in Schellinkhout, 's middags in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingstation Wijdenes heeft samen met Noordzee Helikopters Vlaanderen een spectaculaire middag verzorgd.

Om 14:15 uur landde de SAR-helikopter naast het terrein van de passantenhaven van Wijdenes. Bezoekers konden de helikopter van binnen en van buiten bekijken en vragen stellen aan de helicrew.

Het reddingstation heeft de oefening met de helikopter gecombineerd met de Westfriese Waterweken. De oefening werd gehouden omdat de passantenhaven een 'aanlandingsplaats' is. Dit betekent dat hulpdiensten hier kunnen opstappen op de reddingboot en dat slachtoffers hier aan land gebracht kunnen worden door helikopters en reddingboten.

Er werd twee keer geoefend door helikopter en reddingboot: de eerste keer hoisten vanaf de reddingboot, de tweede keer hoisten vanuit het water.

Westfriese Waterweken DrechterlandOndanks de vele regen en de harde wind was het een geslaagde middag. Zeker 100 bezoekers hebben de Westfriese Waterweken in Wijdenes bezocht. En dan tellen we niet eens de toeschouwers mee, die alles vanuit de auto bekeken om droog te blijven. De hele dijk stond vol.

Brandweer Drechterland, Noordzee Helikopters Vlaanderen en Westfriese Waterweken: bedankt voor de goede samenwerking!