De bezoekers bleven maar komen op het terrein van de passantenhaven in Wijdenes. De Nationale Reddingbootdag, locatie Wijdenes, is druk bezocht dit jaar. Het reddingstation heeft 600 bezoekers mogen ontvangen vandaag.
Het was vandaag een drukke maar gezellige bedoening bij het reddingstation Wijdenes. Het reddingstation was onderdeel van de Nationale Reddingbootdag van de KNRM. De bezoekers konden niet alleen meevaren met de twee reddingboten van Wijdenes en later ook van Hoorn, maar waren ook in de gelegenheid om een brandende auto te blussen, levens te redden in het gewondennest en een rondje mee te rijden op de quad van het Rode Kruis.

Deze editie van Reddingbootdag in Wijdenes was ook meteen de drukste: het reddingstation heeft nog nooit zoveel bezoekers mogen ontvangen. Het was een groot succes.

Vooral de demonstraties maakten veel indruk op de aanwezigen: de brandweer heeft in samenwerking met het Rode Kruis en de GHOR twee personen uit een gecrashte auto bevrijd en de reddingboot van reddingstation Wijdenes hebben meerdere man-overboord demonstraties uitgevoerd.