We krijgen binnenkort een tweede snelle boot tot onze beschikking. De kogel is door de kerk. Reddingstation Wijdenes neemt de Gooier over van de KNRM!

Reddingboot De Gooier is een Tornado 8.50. Het schip heeft een buitenboordmotor van 225 pk waar snelheden van 35 knopen mee gehaald kunnen worden. Op De Gooier zijn zes zitplaatsen beschikbaar en de capaciteit is 16 geredden.

De Gooier kent een rijke geschiedenis. In 2004 is De Gooier gebouwd in opdracht van de Huizer Reddingsbrigade. Nadat Huizen ook over een KNRM station (2006) beschikte, is De Gooier na de doop van de Nikolaas Wijsenbeek (2010) als reserveboot naar het hoofdkantoor in IJmuiden gegaan. Ze heeft niet lang in IJmuiden gelegen, want al vrij snel daarna heeft De Gooier de Bernardine in Medemblik vervangen. De Bernardine was door brandstichting verwoest. In 2012 is de nieuwe Bernardine in Medemblik gedoopt en in 2013 is De Gooier naar Lelystad verhuisd. Hier heeft ze gelegen om de bemanning van het nieuwe KNRM station Lelystad te trainen.