De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes zijn van alle markten thuis: ze helpen mensen in nood op het Markermeer, maar kunnen ook een middag organiseren voor kinderen met een beperking die op vakantie zijn.
Vorige maand werd Reddingstation Wijdenes uitgenodigd door Wigwamvakanties om een themamiddag te organiseren voor kinderen t/m 12 jaar oud met een beperking.

De dag begon woensdag met een korte inleiding over de reddingboot. De kinderen kwamen uit heel Nederland en sommige komen niet vaak bij het strand of binnenwater. De monden vielen al snel open toen de eerste afbeelding van een reddingboot werd getoond. En de door de KNRM beschikbaar gestelde spreekbeurtpakketten werden in dank aanvaard. De uitleg van wat een reddingboot precies doet maakte veel indruk. Na de inleiding werd er met het warme weer al snel het water opgezocht.

De kinderen lagen al snel in het water en een vrijwilliger ook al snel, weliswaar in overlevingspak met zwemvest. De kinderen vonden het toch wel handig dat er laarzen aan het pak zaten ''zo voelde je de scherpe steentjes niet''. Na het uitleg over wat er allemaal in het overlevingspak zit, werd er gelijk een test uitgevoerd: hoeveel kinderen kunnen een opstapper in overlevingspak laten zinken? Nadat drie kinderen aan de opstapper hingen, zonk hij naar de bodem.

Wij willen Wigwamvakanties bedanken voor een mooie nieuwe ervaring!