m 20:15 ging de pieper af bij alle vrijwilligers van station Wijdenes. In Wijdenesser dorpscafé de Bierstal was een groot deel van onze vrijwilligers aanwezig voor een vrijwilligersvergadering.

De avond werd omstreeks 19.30 uur geopend door onze voorzitter, die meedeelde dat we er deze keer een feestelijke avond van zouden maken, omdat onze stichting 5 jaar geleden is opgericht.

Maar het fraaiste klapstuk van de avond was het moment dat een delegatie van de Goede Doelen Club uit Hoogkarspel het woord werd gegeven. Deze club van redelijk bejaarde dames is al jaren bekend in Drechterland, omdat ze met regelmaat bezig is met de verkoop van door hun zelf gemaakte handwerken. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel. Dit keer had deze club besloten om de opbrengst aan ons te schenken. Na een speech werd door mw. Veerman een cheque getoond: €1.500!

En ondertussen werden nog aan alle vrijwilligers een door de Goede Doelen Club gemaakt ingepakt handwerkje uitgedeeld ook, met de mededeling: pas open maken als je daar van ons een seintje voor krijgt. Nou, op dat seintje hoefde men niet te wachten, want nauwelijks waren de pakketjes uitgedeeld of de pieper ging. De tekst van de melding was namelijk:

Gefeliciteerd met het 5 jarige jubileum. PAK MAAR UIT!

Daar werd uiteraard snel op gereageerd en toen de pakjes open gingen bleken daar handdoeken in te zitten met ons logo erop geborduurd. Ook geproduceerd door de Goede Doelen Club uit Hoogkarspel. Zo hier en daar kreeg een vrijwilliger plotseling last van een brok in zijn of haar keel. Wat een happening.

Onze dank gaat uit naar de Kustwacht die mee wilde werken aan dit complot, maar die gaat uiteraard ook in hoge mate uit naar de Goede Doelen Club uit Hoogkarspel. Een club om op handen te dragen en als Drechterlander trots op te zijn.