Al tijdens de voorbereidingen op donderdag- en vrijdagavond was duidelijk dat het stralend weer zou worden.

Om 10.00 uur kwam de stroom bezoekers aarzelend op gang. Om 11.00 uur zwol dat aan om niet meer te stoppen tot 16.00 uur. De rij bij de ijsverkoop was pas om 16.30 uur geheel weggewerkt. Er zijn naar schatting ruim 250 bezoekers langs geweest.

Het op het grasveld liggende reddingsvlot was voor de hele kleintjes een ideaal speelplekje, de wat groteren vermaakten zich met "vlotje varen" en groot en klein waren in voor een toertje met de Mantelmeeuw of met 1 van de boten van Tenderline.

De kraam met broodjes hamburger, versgebakken wafels en broodjes worst werd druk bezocht, de koffie, thee en de fris liep als een tierelier (bedankt, oma) en de demonstraties Man Overboord waren spectaculair. De Wienesser Kapel blies er lustig op los, het levensgrote bord waar je je kon laten vereeuwigen als echte opstapper verheugde zich in veel belangstelling en ook de info-kraam en de kraam met Reddingstation Widjenes-gadgets had niet te klagen.

Zoals we gewend zijn werd omstreeks een uur of 6, tegen de tijd dat alles bijna was afgebroken, afscheid genomen van de stagiaires die hebben meegedraaid. Dit jaar was dat er maar 1, maar wat voor 1. Door zijn ervaring bij Reddingstation Medemblik kon hij zo ongeveer de hele dag meedraaien als volwaardig bemanningslid op de Mantelmeeuw. Heel erg bedankt, Bart.

Al met al een meer dan geslaagd feest. En wie al staat te trappelen van ongeduld: volgend jaar wordt Reddingbootdag op 28 april gehouden. Tot dan!