Er werd al dagen lang met angst en beven naar deze dag uitgekeken. De weersverwachting was en bleef puur slecht.

En inderdaad, bij aanvang om 10 uur regende het. De extra goed dichtgemaakte tenten werden massaal bezet door medewerkers en het koor de Enkhuizer Sjappetouwtjes.

Toch begon al om 10 uur de loop er een beetje in te komen en toen het na 12 uur langzaam steeds droger werd, kwam er toch meer publiek dan we hadden durven hopen. Over de hele dag verspreid zijn er meer dan 250 bezoekers langs geweest; ondanks het weer toch weer meer als vorig jaar.

Het uitnodigen van de historische reddingboot de Bernard van Leer bleek een schot in de roos. Omdat ze vanwege haar diepgang (1.50 m.) de haven niet in kon, ging ze voor de havenmond voor anker. Gedurende de hele dag werd scheepslading na scheepslading bezoekers aan boord gebracht door onze Mantelmeeuw. Voor iedereen werd de tijd genomen, met als gevolg dat de medewerkers aan boord van de Bernard van Leer de hele dag niet aan eten zijn toegekomen.

Op het land was er van alles te doen. Vooral de kinderen verveelden zich niet bij het zelf broodjes bakken (onder toezicht uiteraard), het keesje gooien, knopen leren of het schminken. De versgebakken wafels vlogen trouwens ook over de toonbank.

Voor de medewerkers zelf waren er wat kleine verrassingen. Er werd vandaag aan iedereen 'het uniform' uitgereikt (T-shirt met fleece vest).

En uiteraard werd de dag afgesloten met het uitreiken van de certificaten aan Rens, Eelke en Joey. Onze Stagiaires die de afgelopen maanden regelmatig ons station 'onveilig hebben gemaakt'. Bedankt voor jullie enthousiasme, mannen. En we zien jullie vast nog wel eens terug.

De winnaars van de quiz zijn Mw. van Ooijen uit Zwaag en Max Groeneveld uit Schellinkhout.