Onze stagiaires waren al met de Zeehond mee geweest op oefening, maar vandaag was de vuurproef; ze gingen in vol ornaat (overlevingspak, zwemvest) mee aan boord van de Mantelmeeuw. Eerst om te laten zien of ze met het reddingsnet onze "dummy" (een pop met een reddingsvest) uit het water konden krijgen. Dat achter de rug hebbende mochten ze een voor een zelf overboord stappen, steeds begeleid door een van onze eigen opstappers en met de Zeehond in de buurt voor als er iets mis mocht gaan.

De Mantelmeeuw mag dan vanaf het land relatief klein lijken, het is heel intimiderend om haar vanuit het water op je af te zien komen. We hameren er bij voortduring op dat ze het laatste stuk naar een drenkeling rustig en kalm af moet leggen en dat ging ook vanavond weer prima.

Met deze afsluitende oefening zijn de heren zo goed als klaar voor Reddingbootdag. Er volgt de komende week nog 1 theoriemiddag, waarin we alles nog een keer op een rij zetten en dan mogen ze volop meedraaien als gastheer e.d. tijdens Reddingbootdag 8 mei a.s.