Er lopen al enige weken af en toe wat stagiaires rond bij ons. Het zijn middelbare scholieren die in het kader van de zgn. Maatschappelijke Stage in contact worden gebracht met vrijwilligerswerk. In onze regio coördineert de Vrijwilligerscentrale West-Friesland een en ander.

Tot nu toe is ze vooral allerlei theorie aan de neus gehangen zoals, wat zijn de alarmprocedures, waarom moet je een overlevingspak aan, welke opleidingen moet je eigenlijk allemaal volgen om opstapper te mogen worden (dat zijn er echt nogal wat) enzovoort.

Dinsdagavond mochten ze echter voor het eerst "los". Ze voeren mee op de Zeehond, die die avond fungeerde als "schip in de problemen". De Mantelmeeuw zou haar eerst op sleep moeten nemen en daarna moest ze langszij komen om de Zeehond de haven in te kunnen manoeuvreren.

Aan het eind van de avond mochten de stagiaires onder begeleiding zelf nog actief worden, omdat nu zogenaamd de Mantelmeeuw stuk was en de Zeehond haar moest slepen.

We stomen de heren de komende weken klaar om als gastheer voor bezoekers te kunnen fungeren bij de komende Nationale Reddingbootdag op 8 mei en dat gaat zeker lukken.