In 2008 was de organisatie van Reddingbootdag nog een grote gok. Nu wisten we wel zo'n beetje wat we konden verwachten en was er een compleet programma georganiseerd.

Uiteraard waren de toertjes op het water met 1 van de boten voor de meeste bezoekers een hoogtepunt. Maar ook de optredens van het Shantykoor de Enkhuizer Sjappetouwtjes werden heel erg gewaardeerd.

Bij de kleintjes was vooral het watergrabbelen in trek. Het recept: vul een kinderbadje met flink wat modder, zand en water. Meng daar "schatten" doorheen (armbandjes, munten die je kan inleveren tegen speeltjes etc.) en de kleintjes staan in de rij om er met hun schepnetje in rond te rommelen. Maar ook het schminken was een groot succes.

9Ook wilden we dit jaar heel graag promotiefilms van de KNRM laten zien. Zonder eigen "optrekje" is dat natuurlijk niet zo simpel, maar iemand kwam op het idee om een oude legertent neer te zetten en dat bleek inderdaad een prima "filmzaal".

Een aangename verrassing was het onaangekondigde bezoek van KNRM-medewerker Ton Reitsma die 3 nieuwe reddingsvesten kwam afleveren op zijn toer langs de 3 noordelijke, aan de KNRM gelieerde, stations.

Het geschatte bezoekersaantal was bijna 200. Dat betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2008. De zon heeft daar natuurlijk ook mede een rol in gespeeld, want bij slecht weer blijft het gros uiteraard weg.

Moeten we tot slot nog even kwijt dat we zonder sponsoring door een aantal bedrijven en personen niet in staat zouden zijn geweest om deze dag te organiseren. Welgemeende dank dus richting Ans Zonneveld, Fenny Water, SPAR Bonnink, Restaurant de Egelantier, Cornelius & De Wit, Bo-Rent Party, Dorpscafe de Bierstal, de HUBO en de Soundwave Studio.