Het werd vandaag alweer voor de 10e keer georganiseerd, maar wij deden dit jaar voor het eerst ook mee: Aqua Hoorn.

Dat is een evenement wat zich afspeelt in en rond de oude haven van Hoorn. Om elf uur precies werd het evenement geopend door een wethouder van Hoorn, waarna de brandweer begon te spuiten. Wij waren voorbereid dus toen de brandweer begon, spoten wij vanaf de Zeehond vrolijk mee.

Voor de snelle reddingsboten van Zeevang, Hoorn en Wijdenes was een plekje gecreëerd langs een drijvend ponton, waar men passagiers kon oppikken voor een kort tochtje de haven uit. Daar was met name bij de jeugd grote belangstelling voor. De Zeehond lag langs de kade en pikte ook passagiers op voor een toertje, maar het publiek voor de Zeehond was duidelijk anders van samenstelling. Zij voer vooral met wat oudere mensen en gezinnen met heel kleine kinderen. Bij meerdere toertjes stonden op het dak van de kajuit rollators en kinderwagens naast elkaar geparkeerd. En de meeste kleintjes vonden het machtig interessant om even te mogen sturen of om op het radarscherm te turen.

Het varen met de snelle boten moest tijdelijk worden onderbroken, toen deze werden weggeroepen voor een reddingsactie. Ondanks die onderbreking hebben de boten van Warder en die van ons gezamenlijk meer dan 300 passagiers aan boord gehad. Niet zo moeilijk want op de wal kon je af en toe over de hoofden lopen. Het prachtige weer had veel mensen naar de haven gelokt. En aangezien zowel onze passagiers als onze vrijwilligers heel tevreden waren over het verloop, zullen wij zeker volgend jaar weer aanwezig zijn.