Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Reddingstation Wijdenes zijn twee vrijwillige redders onderscheiden met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid. De gedecoreerden zijn al tien jaar actief in de operationele dienst van het reddingstation.

 

Marc Hoffs (opstapper) is vanaf oktober 2008 verbonden als vrijwilliger bij Reddingstation Wijdenes. De afgelopen tien jaar is hij betrokken geweest bij talloze alarmeringen waarbij veel mensen een helpende hand werd toegestoken. Daarnaast is hij een van de drijvende krachten achter de technische ploeg van het reddingstation en zorgt er mede voor dat de reddingboten op en top blijven. Marc heeft er voor een groot deel voor gezorgd dat na de aankoop van reddingboot De Gooier de reddingboot volledig gerenoveerd werd en in topconditie te water ging.

Sjaak van de Ruit (schipper) is ook in 2008 toegetreden tot het reddingstation. Sjaak werd al vrij snel aangesteld tot schipper. Als schipper is hij verantwoordelijk voor de operationele taak van het reddingstation en dat al 10 jaar. ‘Mijn hele leven stroomt er al zout water door mijn aderen. De keuze was snel gemaakt om vrijwilliger te worden bij deze fantastische organisatie. Het leukste vind ik het omgaan met mensen en het trainen als een team. Uiteraard staat het maatschappelijke doel voorop.’

De onderscheidingen werden uitgereikt door voorzitter Dick Hansen en plaatsvervangend schipper / bestuurslid Eliane de Vilder.