2020
15 oktober 2020

Zeiljacht vast in visnetten

Via de KNRM alarmcentrale kwam donderdagmiddag een melding binnen voor een zeiljacht met problemen op het Markermeer. De centralist kon melden dat er een visnet rondom de kiel van het zeiljacht vastzat.

Lees verder...
15 september 2020

Koelwaterproblemen tijdens eerste vaartocht

De eigenaar van een pas gekocht zeiljacht was bijna aangekomen in zijn thuishaven toen hij op 4.5 mijl zuid van Wijdenes problemen kreeg met de motor.

Lees verder...
12 september 2020

Eerste solo zeiltocht verliep niet vlekkeloos

Zaterdagochtend werd de reddingboot van Reddingstation Wijdenes gealarmeerd door de KNRM Alarmcentrale. Een zeiljacht had motorproblemen voor Hoorn.

Lees verder...
06 september 2020

Zeiljacht met motorproblemen

Zondagmiddag even voor 14:00 uur werden de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes door de KNRM alarmcentrale gealarmeerd voor een maritieme hulpverlening op het Markermeer. Een zeiljacht vroeg assistentie om de haven van Hoorn binnen te lopen.

Lees verder...
02 september 2020

Kotter zinkt voor Wijdenes

Woensdagmiddag net voor 17:00 uur werden de reddingboten van Wijdenes, Enkhuizen en Hoorn gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. In de buurt van Wijdenes zou een houten kotter varen dat fors water maakte.

Lees verder...
22 augustus 2020

Gewonde na gebroken mast

Zaterdagmiddag zijn KNRM Enkhuizen en Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor een zeiljacht met een gebroken mast. Een opvarende was gewond geraakt.

Lees verder...
07 augustus 2020

Brandstofprobleem krijgt andere wending tijdens schemering

Vrijdagavond is de reddingboot uitgevaren voor een sloep met problemen voor Schellinkhout. Bij aankomst bleek dat een opvarende was gaan zwemmen naar de kant om brandstof te halen. Echter had de rest van de opvarenden hem daarna niet meer gezien en was het al aan het schemeren.

Lees verder...
06 augustus 2020

Zwemmer in problemen

Woensdagavond is Reddingstation Wijdenes samen met Reddingsbrigade Hoorn en Reddingstation Warder gealarmeerd voor een zwemmer in problemen bij het Julianapark in Hoorn. De man was gaan zwemmen maar keerde niet terug aan de wal.

Lees verder...
11 juli 2020

Motorstoring door vervuilde brandstof

Net toen een aantal bemanningsleden zaterdagavond wilden beginnen aan het overheerlijk avondeten, ging de pieper af. Een schip had motorproblemen gekregen en heeft bij Centrale Meldpost IJsselmeergebied (CMIJ) om hulp gevraagd.

Lees verder...
04 juli 2020

Bijboot verloren

Een Duits plezierjacht was vanochtend onderweg van Enkhuizen naar Amsterdam toen het door de weersomstandigheden een bijboot verloor. De eigenaar had contact opgenomen met Centrale Meldpost IJsselmeergebied over de vermissing.

Lees verder...
01 juni 2020

In actie op Tweede Pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag, net na het avondeten, kwam er via Reddingsbrigade Notwin (Hoorn) een telefonische melding binnen van een zeiljacht met motorstoring nabij Oosterleek. Er stond nauwelijks wind waardoor het zeiljacht niet meer vooruit kwam. Het jacht lag middenin de vaarroute en de bemanning vond het daarom niet verantwoord om op meer wind te wachten.

Lees verder...