Zaterdagmiddag is reddingboot De Gooier twee maal ingezet door de Nederlandse Kustwacht. Om 15:09 werd er alarm gemaakt voor een zeiljacht dat water maakte en later is de reddingboot ingezet op de Gouwzee bij Katwoude voor een vaartuig op de keien.

Om 15:09 heeft de Nederlandse Kustwacht Reddingstation Wijdenes gealarmeerd. Een zeiljacht maakte ter hoogte van Schellinkhout water. Het zeiljacht was al zeilend onderweg naar Hoorn toen er plotseling flink water in het motorruim naar binnen stroomde. Er bleek een lekkage te zijn aan de schroefas.

Reddingboot De Gooier heeft een opstapper overgezet om de situatie te onderzoeken. Ondertussen heeft de bemanning het lek stabiel gekregen en stroomde er niet zoveel water meer naar binnen. Reddingsbrigade Hoorn is ter assistentie opgeroepen om te helpen met het naar binnen lopen van de haven van Hoorn.

Vlak voor de haven van Hoorn kwam er via de marifoon een melding binnen dat er een klipper op de keien dreigde te lopen vlakbij Katwoude. In overleg met de Kustwacht heeft Reddingsbrigade Hoorn de klus overgenomen en is reddingboot De Gooier direct naar Katwoude gevaren.

Na een onstuimige vaartocht naar Katwoude was het vaartuig al snel in het zicht. Het betrof een klusboot. De eigenaar had het schip bewust op de keien gevaren om te klussen. Er was geen nood en de eigenaar had geen hulp nodig. Reddingboot De Gooier is hierna retour station gegaan.

  • Datum/tijd: 28-09-2019 / 15:09 uur
  • Melding: Prio 1, vaartuig maakt water / vaartuig aan de grond
  • Inzet: #17 & 18
  • Reddingboot: De Gooier
  • Weer: Bewolkt met fikse regenbuien
  • Watertemperatuur: 16┬║