Reddingstation Wijdenes is sinds 2007 actief op het Markermeer, met het redden van mens, dier en materiaal in nood. Sinds januari 2019 is er nog maar 1 reddingboot operationeel. De tweede reddingboot is in januari 2019 helaas definitief uitgevallen, na een jarenlange strijd met terugkerende technische problemen.

Reddingboot Mantelmeeuw is sinds januari 2019 officieel uit de vaart genomen als operationele reddingboot. De Mantelmeeuw werd in 2008 tweedehands aangekocht door het reddingstation. Al vanaf het begin in 2008 en in toenemende mate in de jaren daarna volgde er veel onderhoud, uiteenlopende reparaties en behoorlijk wat technische malaise. De Mantelmeeuw bleek helaas niet meer te repareren en is nu volledig afgeschreven. De Mantelmeeuw blijft komende tijd nog wel in de haven liggen als oefenobject.

Op dit moment is Reddingstation Wijdenes druk bezig met het voorbereiden van het project voor de bouw van een nieuwe reddingboot. Om een nieuwe tweede reddingboot te kunnen bekostigen wil Reddingstation Wijdenes met diverse fondsen en sponsoren in contact komen.

Doneer nu!

Kunnen we ook op uw steun rekenen?

Doneer nu!