2019
30 oktober 2019

Vaartuig op de dijk

Woensdagmiddag is de reddingboot De Gooier opgepiept door de Kustwacht. Een voorbijganger op de dijk zag een vaartuig op de keien van de Zuiderdijk.

Lees verder...
28 september 2019

Twee inzetten tijdens onstuimige dag

Zaterdagmiddag is reddingboot De Gooier twee maal ingezet door de Nederlandse Kustwacht. Om 15:09 werd er alarm gemaakt voor een zeiljacht dat water maakte en later is de reddingboot ingezet op de Gouwzee bij Katwoude voor een vaartuig op de keien.

Lees verder...
21 september 2019

Eerste vaartocht eindigt met een motorstoring

Zaterdagmiddag kwam er een telefonische melding binnen bij Reddingstation Wijdenes. De eigenaar van een nieuw gekocht motorjacht was van Edam naar Broekerhaven onderweg toen onderweg de motor een aantal keer haperde.

Lees verder...
24 augustus 2019

Grote zoekactie naar vermiste vrouw in Markermeer

Zaterdagavond, even na half 10, kwam er een melding binnen bij de meldkamer Noord-Holland over een vermiste vrouw in het Markermeer bij Venhuizen.

Lees verder...
06 augustus 2019

Twee maal koelproblemen op dinsdag

Dinsdag 6 augustus is de reddingboot van Reddingstation Wijdenes twee maal uitgevaren voor jachten op het Markermeer met koelproblemen.

Lees verder...
28 juli 2019

Lemsteraak maakt water bij Schellinkhout

Zondagmiddag om 17.33 uur werd de zondagsrust van de vrijwilligers verstoord door de pieper. Een Lemsteraak maakte water ter hoogte van Schellinkhout. De reddingboten van Wijdenes en Enkhuizen werden gealarmeerd. Ook een reddingboot van Reddingsbrigade Notwin zette koers richting het jacht.

Lees verder...
30 juni 2019

Surfer in problemen door lek kitezeil

Het is een prachtige dag om te surfen. Zondag 30 juni zijn er dan ook veel surfers aanwezig op de populaire surfspot in Schellinkhout. Door de aflandige wind raakte een surfer in problemen.

Lees verder...
09 juni 2019

Zoekactie vanwege waarnemen rode vuurpijl tijdens hulpverlening

De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes waren op het water met een hulpverlening bezig toen er na middernacht een rode vuurpijl tussen Warder en Schardam werd waargenomen.

Lees verder...
08 juni 2019

Ruim 8 uur in touw voor zeilschip met roerproblemen

Een vooraf geplande zeilreis tijdens het Pinksterweekend verliep voor vier studievrienden niet zoals ze hadden bedacht. Roerproblemen gooide het zeilweekend in het water.

Lees verder...
17 mei 2019

Problemen tijdens vaartocht naar Marker Wadden

Vrijdagmiddag om 15:21 uur kwam er bij het kustwachtcentrum een melding binnen van een zeiljacht met technische problemen tussen de Sport-G boei en de Marker Wadden.

Lees verder...
23 april 2019

Roerproblemen tijdens zeilvakantie

Dinsdagmiddag rond 14:00 uur kwam een telefonische melding binnen. Een zeiljacht met acht Duitse zeilers hadden assistentie nodig en konden niet verder varen vanwege een defect roer.

Lees verder...
29 maart 2019

Verlaten motorboot op de dijk aangetroffen

Tijdens de oefenavond kwam er via de Nederlandse Kustwacht een melding binnen van een motorboot op de Zuiderdijk tussen Venhuizen en Bovenkarspel. Reddingboot De Gooier heeft direct de oefening afgebroken en is naar de positie toe gevaren.

Lees verder...
24 februari 2019

Persoon uit het water gehaald bij Hoorn

Zondagavond 24 februari om 21:21 uur gingen voor het eerst dit jaar de pagers af voor de bemanning van Reddingstation Wijdenes. De eerste melding betrof ‘zwemmer vermist’.

Lees verder...