Vrijdag 6 juli werd het gezellig druk in de haven van Wijdenes. Het BHV-team van Enza Zaden kwam namelijk mee oefenen met de bemanning van Reddingstation Wijdenes.

 

Inhoud en plezier
Elk jaar heeft het BHV-team van Enza Zaden een leuk uitje en dit jaar ontstond het idee om het uitje ook een inhoudelijk tintje mee te geven.

Via contact met een van de bemanningsleden van het reddingstation kwam het idee ter sprake om eens samen met de ploeg van Reddingstation Wijdenes en het team BHV’ers iets te doen. Zo geschiedde.

Beide zijn hulpverlenend bezig, maar de verschillen zijn groot en interessant genoeg om op ludieke wijze uit te diepen. De een richt zich op situaties op het werk (kantoor omgeving) en de ander is gericht op situaties op (vooral) het water. Een interessant verschil.

Speciaal programma
Het team van Communicatie & Fondsenwerving stelde een mooi programma samen voor het BHV team van Enza Zaden.

Na een driegangen diner bij Dorpscafé de Bierstal werd het BHV team opgehaald en maakten we een eerste stop bij de containers aan ’t Wuiver. Hier kreeg men uitleg over de containers en uiteraard over het ontstaan en de huidige activiteiten van het reddingstation.

Oefenen in en rondom de haven
Vanaf de containers gingen we door naar de haven van Wijdenes voor diverse uitdagende oefeningen. Een grote groep vrijwilligers van het reddingstation stonden hier klaar om de groep te begeleiden voor 3 speciale activiteiten.

De groep splitste zich op in 3 groepen en rouleerde voor 3 oefeningen:

• varen - de haven uit voor een man overboord oefening
• communiceren - oefening met walkie talkies en Lego blokjes
• reanimeren - op de boot met speciale (waterproof) AED

Bij de man overboord oefening mocht per groep één van de BHV’ers een reddingspak aan. Na het uitvaren mocht diegene met pak en al het water in, om een paar minuten later door de BHV-collega’s weer gered te worden (uiteraard onder auspicien en medewerking van de ervaren vrijwilligers van het reddingstation).

Bij de communicatie-oefening splitste de groep zich op in 2. De ene groep gaf bouw-instructies en de andere groep moest deze opvolgen om uiteindelijk tot een zelfde bouwsel te komen. Hilariteit alom!

Bij de reanimatie oefening merkten de BHV’ers al gauw dat (staand) reanimeren op een (bewegende) boot wel even heel anders is dan reanimeren op je knieën op de (kantoor)vloer. Er werd druk gereanimeerd, de pop heeft het overleefd.

Groot enthousiasme
De oefeningen zorgden voor gezonde adrenaline boosts, luide lachsalvo’s en nieuwe ervaringen op het gebied van hulpverlenen. Het enthousiasme was erg groot!

Na alle oefeningen in de haven keerden we met z’n allen terug naar Dorpscafé de Bierstal voor een drankje, hapje en er werd nog lang nagepraat…

BHV team Enza Zaden bedankt!
We bedanken het BHV team van Enza Zaden hartelijk voor hun komst en enthousiaste deelname en steun aan het Reddingstation Wijdenes.

Ook zo’n speciaal uitje?
Lijkt dit uitje jou ook wel wat voor jouw (BHV) team? Neem dan contact met ons op!