Zaterdag 28 april was de open dag van Reddingstation Wijdenes. In de haven van Wijdenes waren verschillende activiteiten georganiseerd en konden donateurs meevaren met de reddingboot.

 

De dag begon droog en er was weinig wind, maar richting het middaguur en de rest van de dag kwamen er korte felle buien met windstoten over. Ondanks het tegenvallende weer bleven de bezoekers alsnog komen. Ongeveer 250 bezoekers hebben Reddingbootdag bezocht in Wijdenes, dat is vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Naast het meevaren stonden er verschillende organisaties met een stand op het terrein. EHBO Wijdenes / Oosterleek, het noodhulpteam van het Rode Kruis, Supschool Enkhuizen, Kanovereniging Poseidon, Reddingsbrigade de Streek, Watersportvereniging Broekerhaven, een fly-by van marinehelikopter NH90, de SAMIJ container en Rode Kruis Schagen.

De heerlijke lunch voor alle vrijwilligers werd dit jaar verzorgd door Eetcafé de Bierstal, de thee en koffie door restaurant de Egelantier en de dranghekken door Loon- en Aannemersbedrijf Fa. W. Zwaan en Zn. uit Wijdenes.

Volgend jaar staat Reddingbootdag gepland op zaterdag 11 mei. Tot volgend jaar!