2018
13 september 2018

Twee zeilschepen dicht bij elkaar in problemen

Donderdagmiddag kwam er een telefonische melding binnen bij de havenmeester (Stadshavens Medemblik) van een schipper van een bijna nieuw zeilschip. Hij voer op het moment van bellen nabij Oosterleek en kreeg motorstoring. Al zeilend zou hij zijn tocht voortzetten, maar wilde wel assistentie van een reddingboot.

Lees verder...
23 augustus 2018

Grote zoekactie naar vermiste zeiler

Donderdagochtend is een grote zoekactie gestart naar een vermiste catamaranzeiler. Bij Schellinkhout, ter hoogte van de Meeuwenkolonie, was een onbemande catamaran aangetroffen. De zeiler, die de dag ervoor op verschillende locaties is gezien, was niet bij de catamaran.

Lees verder...
12 augustus 2018

Verstopte brandstofleiding gooit roet in het eten

Zondagmiddag is de reddingboot van Wijdenes opgeroepen voor een zeiljacht met motorproblemen. Op de lijn Broekerhaven – Lelystad voer het schip op de genua verder. Reddingboot De Gooier is uitgevaren.

Lees verder...
10 augustus 2018

Omgeslagen vaartuig en motorsloep in problemen

Vrijdagmiddag is reddingboot De Gooier twee maal ingezet voor incidenten op het Markermeer. De eerste melding betrof een omgeslagen vaartuig vlakbij de Houtribdijk.

Lees verder...
04 augustus 2018

Koelproblemen door waterplanten

Zaterdag aan het einde van de middag kwam een melding binnen van de KNRM Alarmcentrale. Een zeiljacht had koelproblemen vanwege waterplanten.

Lees verder...
03 augustus 2018

Storing in de havenkom van Wijdenes

Reddingboot De Gooier kwam terug van een vorige alarmering. In de havenkom van de haven van Wijdenes werden zwemmers waargenomen die een Crownliner 24 de haven introkken.

Lees verder...
03 augustus 2018

Vaarvakantie start niet vlekkeloos

Een gezin met drie jonge kinderen vertrok vandaag voor een vaarvakantie. Helaas hielden beide motoren er mee op.

Lees verder...
29 juli 2018

Weekend vol pech voor motorschip

Het mooie zomerweer zorgt voor veel watersport op het Markermeer. Niet alles verloopt vlekkeloos. Zondagmiddag is de reddingboot van Wijdenes opnieuw ingezet.

Lees verder...
28 juli 2018

Zoekactie vanwege onbemand luchtbed

Zaterdagavond werd er door een passant op de dijk een onbemand luchtbed waargenomen op het Markermeer. Reddingstation Wijdenes en Reddingsbrigade Notwin (Hoorn) werden gealarmeerd.

Lees verder...
18 juli 2018

Vaartuig maakt water bij Hoorn

Een prachtige dag zorgt voor veel pleziervaart op het water. Bij het Julianapark in Hoorn is het druk bezet met mensen die van het zomerse weer genieten. En dat gaat niet altijd even goed.

Lees verder...
27 juni 2018

Speedboot met motorproblemen

Dinsdagavond even voor half acht werden de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor een speedboot met motorproblemen. 

Lees verder...
08 mei 2018

Motorproblemen na avond wakeboarden

Dinsdagavond werd reddingboot De Gooier van Reddingstation Wijdenes ingezet voor een motorboot in problemen voor Hoorn.

Lees verder...
18 april 2018

Mogelijk in problemen op zonnige dag

Woensdagmiddag zijn de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor een motorjacht in problemen op het Markermeer.

Lees verder...
17 januari 2018

Helikopter, vliegtuig en vier reddingboten in actie na noodoproep

Bij de Nederlandse Kustwacht is woensdagmiddag een noodoproep binnen gekomen. Op het nood-, spoed-, en veiligheidskanaal VHF 16 kwam de melding ‘mayday mayday mayday, EA0, help us, mayday’.

Lees verder...