Zondagmiddag even na half vier gingen de pagers van KNRM Enkhuizen en Reddingstation Wijdenes voor vier surfers die mogelijk in de problemen waren bij de Houtribdijk nabij Broekerhaven.

Vanuit Broekerhaven had een windsurfer vier surfers gespot waarvan de kites even later allemaal in het water lagen. Op dat moment trok er ook een onweersbui over waarop de surfer contact heeft gezocht met het Kustwachtcentrum die direct alarm heeft gemaakt voor de reddingboten van Enkhuizen en Wijdenes.

Reddingboot Corrie Dijkstra- van Elk vanuit Enkhuizen en reddingboot De Gooier vanuit Wijdenes waren snel onderweg en even later ook reddingboot Watersport uit Enkhuizen en reddingboot Mantelmeeuw uit Wijdenes.

Na de schutting van de Corrie Dijkstra - Van Elk waren er al snel vier surfers in het vizier waar direct koers naartoe werd gezet. Zij bleken niet in nood te zijn en er waren ook geen andere surfers in de omgeving welke voldeden aan het signalement van de melding. Hierop werd de actie afgeblazen en zijn alle reddingboten retour station gegaan.

Later op de avond werd een van de woordvoerders van Reddingstation Wijdenes gebeld door een van de vier surfers waar de melding voor gedaan bleek te zijn. Zij waren tijdens de onweersbui gaan schuilen op een van de ondieptes langs de Houtribdijk en hadden hun kites naar beneden gehaald en vastgezet tussen de stenen. Na de bui bleek de wind gedraaid en konden ze niet meer terugvaren naar Broekerhaven. Ze hebben daarop besloten om naar Checkpoint Charlie te varen en zijn daar gaan liften om zo terug te gaan naar Broekerhaven.

  • Datum/tijd: 23-07-2017 / 15:37
  • MeldingPrio 2, Surfers mogelijk in problemen
  • Alarm: #13
  • Reddingboot: Mantelmeeuw en De Gooier
  • Weer: Zonnig en droog, ZW5 Bft, temperatuur 18┬║