Zaterdagmiddag werd Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor brand aan boord van een zeiljacht. Direct is er groot alarm gemaakt voor meerdere reddingboten alsmede de brandweer. De exacte positie was niet bekend, alleen dat het jacht ergens tussen Hoorn en Enkhuizen voer.

Zaterdagmiddag om 15:33 uur gingen de pagers van Reddingstation Wijdenes af. Een zeiljacht op het Markermeer had brand in de machinekamer. De twee personen aan boord hebben direct alarm geslagen.

Al snel was reddingboot de Gooier op het water. Omdat de positie van het blauwe zeiljacht niet duidelijk was, werd op hoge snelheid de kust van Hoorn - Enkhuizen afgezocht. De reddingboten van Hoorn en Enkhuizen waren ook gealarmeerd.

Bergingsvaartuig Loki was als eerste ter plaatse. Direct daarna de andere reddingboten. Reddingboot Watersport van KNRM Enkhuizen had brandweer aan boord. Toen de reddingboten ter plaatse waren, was er al gemeld door de opvarenden dat de brand uit was. De brandweer heeft nacontrole gedaan. Toen duidelijk was dat alles onder controle was, is reddingboot de Gooier retour station gegaan.

  • Datum/tijd: 03-06-2017 / 15.33
  • Melding: Prio 1, vaartuig brand aan boord
  • Alarm: #05
  • Reddingboot: De Gooier
  • Weer: Zonnig, W 4 Bft, temperatuur 20°C