2017
23 november 2017

Surfer in problemen gezien bij Schellinkhout

Donderdagmiddag even na 16:00 uur werden de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor een surfer die mogelijk in problemen was nabij de Meeuwenkolonie, Schellinkhout. Een passant op de dijk had een kitesurfer gespot die al enige tijd in het water lag en bezig was met zijn kite.

Lees verder...
13 november 2017

Dertien reddingboten starten zoekactie op Marker- en IJsselmeer na mayday

Maandagavond rond 20:13 uur is de kustwacht een grote zoekactie gestart nadat zij een mayday noodoproep ontvingen afkomstig van een schip op het Marker- of IJsselmeer. Dertien reddingboten, een SAR helikopter, politieboot en een boot van Rijkswaterstaat zijn hiervoor gealarmeerd.

Lees verder...
28 oktober 2017

Grote zoekactie voor vijf vermiste suppers

Een jachteigenaar die lag afgemeerd in de haven van Edam zag zaterdagmiddag vijf mannen met SUP planken en paddels richting het water gaan. De jachteigenaar had het advies gegeven om niet te gaan suppen in verband met de wind die steeds sterker werd. De vijf mannen waren hiervan op de hoogte en besloten om toch te gaan.

Lees verder...
13 oktober 2017

Surfers uit het water gered voor Wijdenes

Vrijdagmiddag werd de reddingboot van Wijdenes gealarmeerd voor surfers in problemen. Vader en zoon waren voor Wijdenes aan het kiten toen er problemen ontstonden.

Lees verder...
04 oktober 2017

Zeiljacht met motorstoring

Woensdagmiddag kwam een zeilschip in problemen midden op het Markermeer. Ter hoogte van de EA-1 boei kreeg het zeilschip Time Out motorstoring. Er werd op de fok verder gevaren, maar assistentie bleek nodig om in de haven zonder schade aan te meren.

Lees verder...
21 september 2017

Kitesurfer in de problemen door wegvallen wind

Donderdagmiddag gingen de pagers van de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes. Een kiter was in de problemen geraakt ter hoogte van Oosterleek.

Lees verder...
19 september 2017

Redders in actie voor hond bij Schellinkhout

Een eigenwijze hond heeft dinsdagmiddag zijn baasje en de redders uit Wijdenes bezig gehouden. De hond was tijdens het uitlaten het Markermeer in gezwommen en wilde niet meer terug.

Lees verder...
08 september 2017

Zeiljacht van zinken gered

De vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes zijn vrijdagavond om 19:20 uur gealarmeerd voor een zeiljacht op de dijk bij Wijdenes. Het jacht, met één bemanningslid, was net uit de haven van Wijdenes vertrokken toen het mis ging.

Lees verder...
18 augustus 2017

Twee zeiljachten in problemen op onrustig Markermeer

Vrijdag werd het plots een drukke middag voor de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes. Drie alarmeringen achter elkaar werden afgehandeld door de vrijwilligers.

Lees verder...
05 augustus 2017

Reddingboot op zoek naar vaartuig overdue

Reddingboot De Gooier was zaterdag op het water voor oefening. Bij terugkomst in de haven van Wijdenes werd de bemanning aangesproken door een zeer ongeruste mevrouw. Haar man was alleen gaan zeilen en had al lang terug moeten zijn. De reddingboot is direct het water op gegaan voor een zoekactie.

Lees verder...
30 juli 2017

Problemen met het roer op winderig Markermeer

De gehele dag was het al een komen en gaan van hevige buien met flinke windstoten. Ondanks dat was het druk op het Markermeer met watersporters. Een motorschip kreeg 's middags midden op het Markermeer problemen met het roer.

Lees verder...
28 juli 2017

Groot alarm voor omgeslagen vaartuig

Vrijdagmiddag zag een passant op de Zuiderdijk nabij Schellinkhout een omgeslagen vaartuig met daarop twee personen hangend aan de romp. De passant heeft alarm geslagen via 112 waarna groot alarm werd gemaakt voor de reddingboten uit Hoorn en Wijdenes alsmede ambulances en een traumahelikopter.

Lees verder...
27 juli 2017

Reddingboten uitgevaren voor zorgwekkende situatie

Donderdagochtend heeft het kustwachtcentrum een melding ontvangen vanaf een Duits zeiljacht. Het zeiljacht voer samen met een jachtje ter hoogte van Schellinkhout en vertrouwde de zaak niet helemaal. Ze heeft de Nederlandse Kustwacht ingelicht.

Lees verder...
23 juli 2017

Vier surfers mogelijk in problemen

Zondagmiddag even na half vier gingen de pagers van KNRM Enkhuizen en Reddingstation Wijdenes voor vier surfers die mogelijk in de problemen waren bij de Houtribdijk nabij Broekerhaven.

Lees verder...
03 juli 2017

Ruw gewekt door plotseling opkomende wind

Zondag op maandagnacht gingen even voor half vier de piepers af voor een vaartuig met motorproblemen zuid van Wijdenes. De tweekoppige bemanning van een platbodem werd ruw gewekt uit hun slaap toen het schip enorm begon te rollen door de opkomende en inmiddels gedraaide wind.

Lees verder...
26 juni 2017

Oude Zweedse kustvisser zonder brandstof op het Markermeer

Maandagavond gingen de pagers af van de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes. De oude Zweedse kustvisser ‘Vedett’ lag met motorproblemen ten zuiden van Wijdenes.

Lees verder...
23 juni 2017

Grote zoekactie 's avonds laat naar surfer in problemen

Vrijdagavond is er door een vrachtwagenchauffeur rijdende op de dijk Enkhuizen – Lelystad een melding gedaan van een surfer in problemen op het IJsselmeer.

Lees verder...
20 juni 2017

Vrijwilligers redden jonge fuut in haven Wijdenes

Dinsdagavond waren de vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes aan het trainen voor de haven van Wijdenes. Een hond die op het haventerrein aan het spelen was, joeg een fuut weg. Een jonge fuut bleef moederziel alleen achter.

Lees verder...
18 juni 2017

200ste inzet: zeiljacht heeft last van waterplanten

Zondagmiddag is reddingboot De Gooier uitgevaren voor de 200ste inzet sinds de oprichting in 2007. Een kajuitzeiljacht heeft ter hoogte van Warder waterplanten in de schroef en aan het roer gekregen waardoor het varen werd bemoeilijkt.

Lees verder...
11 juni 2017

Hulpverlening tijdens vaartraining op het Markermeer

Een mooie dag om op het water te zijn. De zon schijnt, temperatuur is aangenaam en er staat weinig wind. Voor een watersporter begon de dag niet geheel vlekkeloos.

Lees verder...
05 juni 2017

Zeiljacht in problemen door waterplanten in de schroef

Een zeiljacht is op Tweede Pinksterdag in de haven van Wijdenes in problemen gekomen nadat het de dag ervoor waterplanten in de schroef had gekregen midden op het Markermeer.

Lees verder...
03 juni 2017

Brand aan boord van een zeiljacht

Zaterdagmiddag werd Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor brand aan boord van een zeiljacht. Direct is er groot alarm gemaakt voor meerdere reddingboten alsmede de brandweer. De exacte positie was niet bekend, alleen dat het jacht ergens tussen Hoorn en Enkhuizen voer.

Lees verder...
19 mei 2017

Losgeraakt roer en veel wind zorgen voor problemen

De vrijdag begon rustig, maar in de loop van de ochtend trok de wind snel aan en veranderde de windrichting. Er stond 7 Beaufort toen het roer van een zeiljacht bij Schellinkhout losraakte.

Lees verder...
15 mei 2017

Redders in opleiding redden surfer

De aspirant opstappers zijn druk in training. Elke maandag- en dinsdagavond staat er een training op het programma. Alleen maandagavond verliep de planning anders.

Lees verder...
06 mei 2017

Valse noodoproep vanaf huurjacht

Vrijdagavond toen de vrijwilligers bezig waren om de reddingboten voor te bereiden voor reddingbootdag kwam er een verontrustende noodoproep binnen op marifoonkanaal 16. Een schip zou zinkende zijn op het Hoornse Hop. 

Lees verder...
18 april 2017

Paniek door problemen op winderig Markermeer

Dinsdagavond, toen de aspirant opstappers bezig waren met hun wekelijkse oefenavond, kwam er op marifoonkanaal 16 een mayday oproep binnen vanaf een zeiljacht op het Markermeer.

Lees verder...