2016
11 oktober 2016

Problemen door visnet in de schroef

Dinsdagavond kwam een open zeilboot in de problemen op het Markermeer ter hoogte van Scharwoude. Ze waren vast komen te zitten in een visnet.

Lees verder...
10 oktober 2016

Baasje zwemt hond in nood achterna

Een spelende hond heeft maandagmiddag gezorgd voor paniek bij zijn baasje. De hond was eenden aan het opjagen, liep het water in en zwom ver het Markermeer op maar kwam niet meer terug.

Lees verder...
26 september 2016

Korte zoekactie na DSC noodsignaal

Maandagmorgen kwamen er bij het kustwachtcentrum meerdere VHF DSC noodsignalen binnen vanaf een voor anker ligggend zeiljacht op het Markermeer. De positie die automatisch bij een DSC noodsignaal wordt doorgestuurd was nabij de Meeuwenkolonie tussen Schellinkhout en Wijdenes.

Lees verder...
25 september 2016

Drie inzetten na expeditie Marker Wadden

Reddingboot De Gooier was net onderweg terug van een bezoek aan de Expeditie Marker Wadden, toen om kwart over een door het kustwachtcentrum gevraagd werd richting Hoorn te gaan voor een motorboot met problemen.

Lees verder...
12 september 2016

Paniek na motorstoring op het Markermeer

Maandagavond om 20:06 uur werden de reddingboten van Hoorn en Wijdenes gealarmeerd voor een vaartuig in de problemen op het Markermeer. Bezoekers van de vluchthaven in Wijdenes hadden hulpgeroep vanaf het water gehoord en hebben hierop 112 gebeld.

Lees verder...
09 september 2016

Pech tijdens eerste vaartocht met nieuwe sloep

Vrijdagmiddag net voor het middaguur kwam een sloep op het Markermeer in de problemen. De opvarenden waren onderweg naar Enkhuizen toen de motor minder toeren maakte en daarna afsloeg.

Lees verder...
13 augustus 2016

Zeiljacht in aanbouw krijgt motorstoring

Reddingboot De Gooier was al op het water toen er opgeroepen werd door de Kustwacht voor een tweede melding. De motor van een zeiljacht in aanbouw haperde en sloeg af. De opvarenden kregen de motor niet meer in werking. Omdat het zeiljacht niet zeilklaar was is er hulp ingeroepen.

Lees verder...
13 augustus 2016

Motorproblemen na zeilreis Engeland

Het zeiljacht Rega Dima was net bezig met de laatste reisdag na een reis van 3 weken naar onder andere Engeland, toen de motor storing gaf. De opvarenden schakelden hulp in via de KNRM Helpt app.

Lees verder...
07 augustus 2016

Problemen door wegvallende wind

Zaterdagavond kwam een zeilboot in problemen door de wegvallende wind. De twee opvarenden waren zeilend onderweg naar Hoorn toen de wind wegviel en de motor niet meer wilde starten.

Lees verder...
29 juli 2016

Zeezieke zwangere vrouw en peuter geƫvacueerd na touw in de schroef

Tijdens het assisteren van een klipper met motorstoring kwam er een pan-pan melding binnen via de marifoon. Een zeiljacht op het Markermeer had een landvast in de schroef gekregen.

Lees verder...
29 juli 2016

Klipper met motorproblemen nabij Schellinkhout

Vrijdagmorgen om kwart voor twaalf kreeg een klipper met twee personen aan boord problemen met de motor. De motor liep met te weinig toeren. De opvarenden vertrouwden het niet en hebben bijtijds hulp ingeroepen om stranding aan lager wal te voorkomen.

Lees verder...
23 juli 2016

Surfer in nood gered door passerend zeiljacht

Zaterdagmiddag waren de meeste plezierjachten nog op weg naar de havens toen een passerend jacht een kitesurfer in nood zag. De surfer kreeg zijn kite niet meer de lucht in en dreef 400 meter uit de kant.

Lees verder...
03 juli 2016

Zoektocht naar sleper met motorproblemen

Beide reddingboten van Reddingstation Wijdenes zijn zondagmiddag ingezet voor een pas gekochte oude sleper met motorproblemen midden op het Markermeer.

Lees verder...
02 juli 2016

EHBO inzetten Kippebillen

Zaterdagavond vond, na afwezigheid van twee jaar, de Kippebillen Strandparty plaats op de nieuwe locatie in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingstation Wijdenes was aanwezig voor de veiligheid op het water met een reddingboot.

Lees verder...
29 juni 2016

Mast gebroken op onstuimig Markermeer

Woensdagavond even na half 9 kwam er een noodoproep bij het Kustwachtcentrum binnen. Ten zuiden van Lelystad was een zeiljacht in problemen gekomen.

Lees verder...
08 mei 2016

Pas gekocht motorjacht met accuproblemen

Een pas gekocht motorjacht kreeg tijdens Moederdag problemen met de accu's voor de kust van Wijdenes. Doordat de elektriciteit uitviel aan boord werkte ook de ankerlier niet meer en verdaagde het richting de dijk.

Lees verder...
30 april 2016

Drie man overboord door gebroken kluivernet

Tijdens de vaartochten voor Reddingbootdag kwam er een 'mayday' binnen op marifoonkanaal 16. Op het Markermeer, ter hoogte van Warder, waren drie zeilers te water geraakt.

Lees verder...
26 maart 2016

Nachtelijke problemen voor Duits motorjacht

Een Duits motorjacht met tweekoppige bemanning kreeg zaterdagnacht rond kwart over vier motorproblemen in de vaargeul naar Enkhuizen.

Lees verder...