2015
19 november 2015

Zoekactie na gevonden surfuitrusting

Reddingboot De Gooier van Reddingstation Wijdenes is vanochtend uitgevaren voor een gevonden surfuitrusting langs de Houtribdijk.

Lees verder...
26 september 2015

Zoekactie naar zeilbootje mogelijk in problemen

Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van Wijdenes om 16:23 uur gealarmeerd voor een zeilbootje in problemen op het Markermeer. Een passant had een schakel (zeilboot) gezien ter hoogte van de EA-1 boei.

Lees verder...
03 september 2015

Motorstoring midden op het Markermeer

Om 16:29 uur donderdagmiddag kregen de bemanningsleden een alarmering voor een vaartuig met motorproblemen.

Lees verder...
29 augustus 2015

Motorstoring Hoornsche Hop

Zaterdagavond even na 19:00 uur kwam er via de telefoon, welke 24/7 staat doorgeschakeld naar een van de woordvoerders van Reddingstation Wijdenes, een melding binnen van een motorboot met motorstoring op het Hoornsche Hop.

Lees verder...
23 augustus 2015

Jacht vast in havenmond

Om 13:12 uur gingen de pagers van de bemanning af. De melding gaf aan dat er een jacht in de problemen zou zijn op het Markermeer.

Lees verder...
16 augustus 2015

Catamaran omgeslagen

Zondag streek de Westfriese Waterweken neer in Gemeente Drechterland. Vanaf 12 uur was reddingboot De Gooier aanwezig op het water voor de veiligheid bij de watersporten voor de vluchthaven van Wijdenes en de windsurf/Stand Up Paddle lessen bij het Schellinkhouter Strandje.

Lees verder...
06 augustus 2015

Vastgelopen na middagje recreƫren bij Schellinkhout

Donderdagmiddag zijn de reddingboten van Wijdenes gealarmeerd voor een vastgelopen zeiljacht bij het surfstrand van Schellinkhout.

Lees verder...
04 augustus 2015

Motorstoring in het zicht van de haven

Dinsdagavond tijdens de oefening kwam er op marifoonkanaal 16 een melding binnen van een zeilschip die in de Vluchthaven van Wijdenes lag.

Lees verder...
26 juli 2015

Motorjacht gezonken voor Wijdenes

Zondagmiddag zijn de reddingboten van Wijdenes en Hoorn alsmede een bergingsvaartuig uit Edam ingezet voor een motorjacht die door motorstoring op de Zuiderdijk terecht was gekomen.

Lees verder...
26 juli 2015

Motorjacht met brandstofproblemen

Zondagmiddag even na het middaguur kreeg motorjacht Indygo te kampen met een verstopte brandstofleiding een paar honderd meter voor de Vluchthaven van Wijdenes.

Lees verder...
25 juli 2015

Zeiljacht in problemen tijdens zwaaste julistorm ooit

Tijdens de zwaarste julistorm ooit zijn beide reddingboten van Reddingstation Wijdenes gealarmeerd voor een zeiljacht dat in problemen verkeerde.

Lees verder...
07 juli 2015

Paniek door kapotte fok en toenemende wind

Dinsdagavond zijn beide reddingboten van Reddingstation Wijdenes ingezet voor een gehuurd zeiljacht met een kapotte rolfok.

Lees verder...
05 juli 2015

Motorjacht in problemen tijdens noodweer

Zondagmiddag zijn de reddingboten uit Wijdenes en Hoorn alsmede een bergingsvaartuig uit Edam ingezet voor een motorjacht met voortstuwingspoblemen op het Markermeer nabij Hoorn.

Lees verder...
01 juli 2015

Vaartuig aan de grond

Om 14:17 uur werden de bemanningsleden gealarmeerd voor een vaartuig aan de grond.

Lees verder...
29 juni 2015

Zoekactie naar vermist persoon

Maandagnacht om 2:20 uur zijn Reddingstation Wijdenes, Reddingstation Hoorn, Reddingsbrigade Notwin en een helikopter gealarmeerd voor een vermist persoon in een klein bootje.

Lees verder...
28 juni 2015

Motorstoring op Hoornse Hop

Zondagmiddag vlak voor etenstijd gingen de nieuwe pagers van de bemanning af voor een zeiljacht met motorproblemen op het Hoornse Hop voor Schellinkhout.

Lees verder...
11 april 2015

Mayday na motorstoring in de vaargeul

Vlak nadat de Mantelmeeuw weer terug was in de haven, na een grote oefening bij Lelystad, gingen de pagers van de bemanningsleden af: prio 1, jacht in problemen.

Lees verder...