Maandagavond om 23:24 uur werd door het Kustwachtcentrum alarm gemaakt voor de reddingboten uit Marken, Zeevang en Wijdenes voor een brandend vaartuig nabij het Visserseiland in Hoorn. 

Door de gemeenschappelijke meldkamer Noord-Holland Noord waren eveneens de brandweer, Reddingsbrigade Hoorn en meerdere politie eenheden gealarmeerd.

Tijdens het gereed maken maken van reddingboot Mantelmeeuw meldde het Kustwachtcentrum dat het ging om een boot die ergens in de buurt van het Visserseiland in Hoorn in brand stond en dat het niet duidelijk was of er nog mensen aan boord waren.

Na het uitvaren meldde de Hayo en Harmen zich ter plaatse alsmede de brandweer. Ter hoogte van de Appelhoek meldde de Hayo dat de brand onder controle was, waarop de overige eenheden in overleg met het Kustwachtcentrum retour station gingen.

Het bleek te gaan om een vorige week vergane catamaran te gaan op de kop van het Visserseiland, de brandweer heeft de catamaran vanaf de wal afgeblust. 

Update:
Na onderzoek door de politie is gebleken dat het wrak mogelijk is aangestoken door de eigenaar. De eigenaar is daarom aangehouden op verdenking van brandstichting.

  • Datum: 27-10-2014
  • Alarmering: #22
  • Reddingboot: Mantelmeeuw
  • Weer: Matige wind (3 Bft)