Om 17:00 uur werden de reddingboten van Wijdenes en Zeevang gealarmeerd voor een mogelijke surfer in problemen bij Schellinkhout.

De melding was via via bij de Nederlandse Kustwacht terecht gekomen. Na een aantal pogingen van de Kustwacht om de melder terug te bellen, wat niet lukte, hebben ze besloten om de reddingboten te alarmeren.Zoekactie naar mogelijk vermiste surfer

Het politievaartuig P85 was al in het gebied aanwezig en startte direct na alarmering een zoekactie. Even daarna was reddingboot Mantelmeeuw ter plaatse en begon met zoekslagen te maken. Na tien minuten voegde reddingboot De Beer van Reddingstation Zeevang zich bij de zoekactie en meldde de reddingboot van Hoorn zich ook.

De drie reddingboten maakten zoekslagen in de hoop om de vermiste surfer te vinden. Ook een surfer werd aangesproken in de hoop dat ze iets gezien hadden. Een windsurfer kon melden dat hij wel een kitesurfer met een blauwe kite had gezien richting Hoorn, maar wist niet of er iets mee aan de hand was.

Na ongeveer een uur te hebben gezocht met drie reddingboten, werd de laatste zoekslag gemaakt en heeft de Nederlandse Kustwacht de zoekactie afgeblazen. De surfer is niet aangetroffen.

  • Datum: 21-10-2014
  • Alarmering: #21
  • Reddingboot: Mantelmeeuw
  • Weer: Krachtige wind (6 Bft)