Woensdagavond was een grootschalige zoekactie gaande op het Markermeer, ter hoogte van de Blocq van Kuffeler, Almere. Op de dijk was een catamaran zonder bemanning aangetroffen.

De Nederlandse Kustwacht heeft zeven reddingboten, twee helikopters en een politievaartuig gealarmeerd. Bij de zoekactie sloten ook drie commerciële waterhulpverleners aan.

Om even voor half 9 werden de eerste reddingboten gealarmeerd. Een zoekgebied werd uitgezet waarna de reddingboten zijn gaan zoeken. Ook een commerciële waterhulpverlener sloot bij de zoekactie aan.

Een half uur later werd de reddingboot van Wijdenes gealarmeerd. Reddingboot de Mantelmeeuw was nog onderweg naar het zoekgebied toen een oplettende opstapper twee armen vanuit het water zag zwaaien. De reddingboot zette koers richting de drenkeling. Dankzij het reddingsvest en de wetsuit dat hij droeg, heeft de man het vier uur in het water volgehouden. Hij is in goede gezondheid aan boord van de reddingboot genomen en overgedragen aan het politievaartuig om op te warmen.

Vlak nadat de zoekactie was afgebroken kwam een tweede melding binnen. Er was nog een omgeslagen catamaran waargenomen. Direct na deze waarneming werd er nogmaals een zoekactie opgestart. De drenkeling is gevonden en met onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan de ambulancedienst.

Wij willen alle deelnemende partijen bedanken voor de goede samenwerking.

  • Datum: 30-07-2014
  • Alarmering: #10 en #11
  • Reddingboot: Mantelmeeuw
  • Weer: Matige wind (3 Bft)