Vanochtend vroeg werd eindelijk de broeiende warmte verdreven door een fikse bui. Maar die bui bracht meerdere boten in de buitenhaven van Hoorn in moeilijkheden.

Een enkeling was al op, maar de meeste opstappers werden uit hun slaap gerukt toen om 6:05 de piepers gingen in Zeevang, Hoorn en Wijdenes. PRIO 1, JACHT IN PROBLEMEN. Ligt een boot met dit weer tegen de dijk, dan is de kans groot dat ze lek slaat. Reden voor ons om de pomp in te laden.

Bij vertrek stond er windkracht 7 uit het Zuidwesten op de meters van het weerstation. Met de wind pal op de neus ging de Mantelmeeuw op weg richting Hoorn. Al vrij snel kon station Hoorn melden dat ze ter plaatse waren bij de 1e in problemen zijnde boot. Deze bleek te verslepen richting Grashaven.

En toen station Hoorn meldde dat er geen enkele andere boot nog in de problemen was, trok de Kustwacht de conclusie dat de andere boten met problemen zich blijkbaar zelf hadden kunnen redden. Reden voor de Kustwacht om de Mantelmeeuw van ons en de Beer van Zeevang te bedanken voor hun inzet en ze terug te laten keren naar hun thuisbasis.

Tegen 7 uur stonden we allemaal weer op de wal en kon de bemanning zich gereed maken om naar het werk te gaan.

  • Datum: 10-06-2014
  • Alarmering: #05
  • Reddingboot: Mantelmeeuw
  • Weer: Krachtige wind (6 Bft)