Even na 12:00 uur werd Wijdenes opgepiept voor een boot die dreigde te zinken. Blijkbaar hadden de opvarenden doorgegeven dat ze in de buurt van Wijdenes waren.

Nauwelijks 1 minuut later werd ook Zeevang gealarmeerd via de Kustwacht en de Hayo van Hoorn via de Alarmcentrale Alkmaar. De eigenaar van het bootje had alsnog een exacte geografische positie kunnen doorgeven. Daaruit bleek dat het bootje 2,5 kilometer zuid van Hoorn lag. Gaat het om een kleinigheidje, dan kunnen 2 van de 3 stations terug, maar in dit geval was het wel zo verstandig om iedere gealarmeerde eenheid door te laten varen met pompen.

De Hendrika Theodora was nauwelijks buitengaats toen de Hayo kon melden dat ze ter plekke was en dat zo te zien het water maken wel meeviel. Gelukkig maar, want met windkracht 7 tegen de wind in naar Hoorn stuiteren over golven, af en toe tot bijna 1 meter hoog, is bepaald geen pretje. In overleg met de Kustwacht werd besloten om terug te keren naar de haven.

Even later meldde een passant dat ze de boel niet vertrouwden aan boord van het probleemschip. Dat kon waar zijn of niet waar zijn, maar als het waar was dan waren toch echt extra handen en pompen nodig. In overleg met de Kustwacht werd alsnog koers gezet richting Hoorn.

5 minuten later kon de Hayo melden dat het water makende scheepje in de haven van Hoorn was afgeleverd. Waaruit maar weer eens bleek, dat als de jongens en meisjes uit Hoorn zeggen dat ze iets onder controle hebben, daaraan echt niet hoeft te worden getwijfeld.

De Hendrika Theodora is daarop teruggekeerd naar haar tijdelijke thuishaven.

  • Datum: 15-06-2013
  • Alarmering: #10
  • Reddingboot: Hendrika Theodora
  • Weer: Vrij krachtige wind (5 Bft)