In de loop van de middag waren 2 meiden gaan zeilen bij Schellinkhout. Maar toen het bootje na lange tijd nog niet terug was werd de familie knap ongerust.

Aanleiding voor de Kustwacht om diverse stations in de omgeving te alarmeren, want een bootje waar je niet van weet waar het uithangt is over het algemeen niet snel te vinden.

Om 16:56 uur werden de stations Marken, Zeevang, Hoorn en Wijdenes gealarmeerd en werden 2 SAR-helikopters opgeroepen. Voor ons even schrikken, want we lagen met de Hendrika Theodora (onze voorlopige reserveboot) nog pal zuid van Enkhuizen. Maar de opstappers sprongen gelijk aan boord en ze was toch mooi op tijd om samen met de boten van niet alleen de gealarmeerde stations, maar ook boten van bergingsbedrijven uit Edam en Huizen te gaan zoeken.

Om 17:30 trof 1 van de bergers het bootje aan bij Schellinkhout en kon de familie worden gerustgesteld. Alles bleek nog in orde aan boord en iedereen keerde vervolgens huiswaarts.

Gezien de latere reactie van 1 van beiden op onze Facebook-pagina waren ze toch wel erg geschrokken van de heisa die was ontstaan. Citaat: "Lieve redders, we hebben in Hoorn heerlijk thee gedronken en waren ons niet bewust van de commotie die we hebben veroorzaakt! Bedankt voor jullie reddingsactie! Waar kunnen we de taarten brengen?"

  • Datum: 03-06-2013
  • Alarmering: #08
  • Reddingboot: Hendrika Theodora
  • Weer: Matige wind (3 Bft)