In de loop van de middag werden we telefonisch benaderd met de vraag of we genoeg handkracht beschikbaar zouden hebben voor een tilklus. Het gisteren verloren bijbootje bleek, zoals we dat al voorspelden, op de dijk

Gisteren had de waterpolitie gemeld, dat het ging om een wit bootje met een ruim 100 kilo zware buitenboordmotor gekoppeld aan het verzoek om ernaar uit te kijken en ze op de hoogte te stellen via 09008844. Vele automobilisten zagen haar vanochtend liggen boven op een strekdam aan de zuidkant van de dijk.

Toen eenmaal bekend was waar ze lag, werd eerst door Rijkswaterstaat de situatie ter plekke bekeken. Ze bleek op een moeilijk bereikbare plek te liggen, waar alleen boten met weinig diepgang konden komen. Verschillende boten hebben het op verzoek geprobeerd, maar men kwam er uiteindelijk achter dat spierkracht mogelijk wel de verstandigste optie was om het bootje van de dijk af te tillen zonder al te veel schade.

Kort na het verzoek aan ons kon de Mantelmeeuw op weg met een stel gespierde opstappers aan boord. Om kwart over vier kwam de Mantelmeeuw ter plaatse. Maar er was maar 1 ding te constateren: bootje weg. 2 opstappers zijn nog naar de strekdam gewaad en hebben aan beide zijden van de dam de boel onder de waterlijn geïnspecteerd. In theorie zou het kunnen dat het bootje van de dam af was gegleden. Conclusie: die is weg.

Om 15:30 uur had iemand het bootje nog gezien en om 16:15 uur was het weg. Grote vraag voor Kustwacht, Centrale Meldpost IJsselmeer en de Waterpolitie: waarheen? Daar konden wij verder geen antwoord op geven, dus wij zijn retour station gegaan.

  • Datum: 19-04-2013
  • Alarmering: #04
  • Reddingboot: De Zeehond en Mantelmeeuw
  • Weer: Matige wind (3 Bft)