2012
01 september 2012

Zeiljacht gevangen in visnetten

Er bleek een zeiljacht tegen de buitenkant van de zuidelijke havenpier aan te liggen.

Lees verder...
31 augustus 2012

Brandstofprobleem Victoire bij Lelystad

Een deels nog af te bouwen Victoire 42 VRE, een zeiljacht, moest van Lelystad naar Enkhuizen om de mast er op te monteren.

Lees verder...
11 augustus 2012

Helderse vlet op de keien

Een helderse vlet was aan het begin van de avond op weg met 6 opvarenden van Wijdenes naar Broekerhaven. Halfweg Oosterleek en Venhuizen viel de motor uit.

Lees verder...
26 juli 2012

Onbemand bootje gezien

Een passant, die via de Zuiderdijk op weg was van Wijdenes naar Schellinkhout, zag omstreeks 20.00 uur iets vreemds op het water. Het was vrij ver het water op, maar het leek op een onbemande rubberboot.

Lees verder...
24 juli 2012

Motorstoring bij Hoorn

Even voor 16.00 uur gingen de piepers in Wijdenes in verband met een boot met motorstoring.

Lees verder...
09 juli 2012

Bootje aan de grond bij de Appelhoek

Vanochtend vertrok de zeilboot Johanna met aan boord 1 opvarende op de motor uit de passantenhaven van Wijdenes richting Hoorn. Op dat moment stond er een stevige windkracht 6 uit West tot Zuid-West.

Lees verder...
19 juni 2012

Motorstoring voor de haven

Bij de haven aangekomen was al snel duidelijk welk schip in problemen was. De Jenny II ,die we afgelopen vrijdag assisteerden, lag een honderd meter buiten de haven voor anker.

Lees verder...
16 juni 2012

Paniek aan boord

Een zeiljacht kwam in de buurt van de EA-1 boei in moeilijkheden. De fok was niet meer te strijken.

Lees verder...
15 juni 2012

Motorstoring aan lager wal

Even voor negen uur passeert het motorjacht Jenny II met 2 Duitstalige opvarenden de haven van Wijdenes en zet koers naar Hoorn. Bijna bij de Appelhoek aangekomen weigert de motor dienst.

Lees verder...
03 juni 2012

Motorstoring in val van Wijdenes

Zeiljacht de Orka met aan boord 3 opvarenden was vanochtend aangekocht en nu op weg van Hoorn via Enkhuizen naar Lemmer. Pal voor de vluchthaven van Wijdenes viel de motor uit.

Lees verder...
31 mei 2012

Zeil aan flarden

Een automobilist op de Zuiderdijk viel omstreeks 16.15 iets heel bijzonders op. Het weer was niet te best, dus er was vrijwel geen pleziervaart. Maar de enige zichtbare watersporter had wel heel bijzondere tuigage. Het zeil lag helemaal aan flarden... Hij waarschuwde ons.

Lees verder...
28 mei 2012

Motorstoring midden Markermeer

Waaruit maar weer bleek, dat het door de KNRM inzetten van een reserveboot voor station Wijdenes bepaald niet voor niets is geweest. Hebben we over de vorige 7 maanden om precies te zijn exact 2 alarmeringen gehad, vandaag waren we al toe aan de 3e in 7 dagen tijd.

Lees verder...
26 mei 2012

Motorstoring bij Marken

Vanochtend vertok het motorjacht Seagull richting Enkhuizen. De twee opvarenden gingen samen met de hond een tocht van een paar dagen maken met uiteindelijk doel de haven van Stavoren.

Lees verder...
23 mei 2012

Motorstoring Hoornse Hop

Het wekelijkse proefalarm had nog maar nauwelijks geklonken via de piepers, toen deze apparaatjes bij allerlei Wijdenessers opnieuw hysterische klanken begonnen te produceren. Een gevalletje motorstoring...

Lees verder...
22 januari 2012

Kanoƫrs in de problemen

Het was vanochtend bepaald geen stralend weer. Regenachtig en een flinke westenwind ergens tussen windkracht 4 en 8. Toch waren 10 kanoërs uit Edam vertrokken richting Lelystad dwars over het Markermeer.

Lees verder...