2010
18 oktober 2010

Brandstofproblemen

De Mantelmeeuw was vanmiddag voor een demonstratietocht eruit toen de motor er mee stopte.

Lees verder...
16 oktober 2010

Kokende motor

Een witte platbodem van pakweg 10 meter lang was vanochtend vanuit de thuishaven Hoorn vertrokken richting Enkhuizen om op de werf droog te worden gezet voor onderhoud. Even voor twaalf uur constateerden de 4 opvarenden dat er rook of iets dergelijks uit de motor kwam.

Lees verder...
10 oktober 2010

Roer- en schroefschade

Kort na het middaguur kwam een Duits zeiljacht met 3 opvarenden aan boord in moeilijkheden.

Lees verder...
29 september 2010

Motorstoring

Om 16.30 werden we gealarmeerd.

Lees verder...
13 september 2010

Vuurpijl waargenomen

Even voor half negen gaan de piepers zowel in Zeevang als in Wijdenes af Er is een vuurpijl waargenomen vanaf het Visserseiland in Hoorn. De waarnemer schat dat ze een paar honderd meter uit de kust is afgevuurd.

Lees verder...
10 september 2010

Catamaran omgeslagen

Omstreeks 14.00 uur sloeg bij zuidwesten wind kracht 6 een catamaran om met aan boord 2 personen ter hoogte van de Appelhoek bij Wijdenes.

Lees verder...
05 september 2010

Vaartuig maakt water

Om 10.05 werden Marken en Wijdenes gealarmeerd met prioriteit 1 (de hoogste). Midden op het Markermeer had een schip gemeld dat ze water maakte.

Lees verder...
29 augustus 2010

Zeiljacht met motorstoring

Een 10 meter lange stalen zeilschip met 4 personen aan boord kwam vandaag in moeilijkheden ter hoogte van Venhuizen.

Lees verder...
28 augustus 2010

Vuurpijl waargenomen

Om 22.33 uur werden we samen met station Enkhuizen gepiept voor een prioriteit 1 zoektocht. Er was vanuit Venhuizen een vuurpijl waargenomen richting Lelystad.

Lees verder...
24 augustus 2010

Twee boten in nood

Even voor 12.00 uur ging de pieper af voor een boot in nood bij het vogelreservaat ten Oosten van Schellinkhout. Op weg naar de boten bleek dat zich nog een tweede probleemgeval had gemeld.

Lees verder...
23 augustus 2010

Onbemande rubberboot

Het was al de hele dag erg onstuimig weer. De weerberichten van de Kustwacht gaven bij voortduring windkracht 7 voor het Markermeer.

Lees verder...
21 augustus 2010

Motorboot de weg kwijt

De kersverse eigenaars waren met hun vanochtend gekochte 2e hands motorboot van pakweg 9 meter op weg gegaan van Monnickendam naar Enkhuizen. Na een uur of twee gaf de petroleum gestookte motor de geest.

Lees verder...
10 augustus 2010

Motorstoring voor Hoorn

Om 6 minuten over twaalf ging de pieper; motorstoring. Telefonisch contact leerde ons dat een zeiljacht met 2 personen aan boord op weg van Edam naar Hoorn motorproblemen had gekregen.

Lees verder...
03 augustus 2010

Motorstoring

Een zeiljacht was op weg van Amsterdam naar Enkhuizen, toen het even voor de sluizen bij Enkhuizen in moeilijkheden kwam.

Lees verder...
31 juli 2010

Zeilboot gestrand

Een zeilbootje was vanochtend vertrokken vanuit de Grashaven in Hoorn met 1 persoon aan boord. De zuidwesten wind trok aan tot bijna windkracht 6, dus de eigenaar besloot beschutting te zoeken in de vluchthaven van Wijdenes.

Lees verder...
24 juli 2010

Verlaten zeiljacht

Reddingboot Hayo uit Hoorn wordt in het weekeinde altijd bemand door vrijwilligers van Reddingsbrigade Notwin uit Hoorn. Tijdens de ochtendpatrouille was het hun opgevallen dat er een zeiljachtje van een meter of 8 akelig dicht bij de ondieptes voor Schellinkhout lag.

Lees verder...
17 juli 2010

Sloep maakt water

De eigenaar van een splinternieuwe sloep had al een paar dagen zitten wachten op beter weer om de nieuwe aanwinst vanuit Enkhuizen naar de uiteindelijke bestemming West Knollendam te varen. Vandaag leken de omstandigheden iets gunstiger dus men waagde het erop.

Lees verder...
05 juli 2010

Motorstoring

Een zeilschip van 10 meter lengte had op de eerste dag van de geplande vakantietrip een gebroken V-snaar opgelopen.

Lees verder...
04 juli 2010

Bootje gestrand

Een kleine motorboot was vanuit Hoorn vertrokken richting Enkhuizen. Ter hoogte van Schellinkhout merkte de eigenaar dat ze iets water maakte.

Lees verder...
29 juni 2010

Motorstoring

Een motorkruiser vertrok vanuit Enkhuizen bij stralend mooi weer met 2 volwassenen en 1 baby aan boord richting Hoorn. Ruim 1 kilometer Oost van Oosterleek betrok de lucht en kwam er meer deining.

Lees verder...