2009
20 november 2009

Vaartuig omgeslagen

Vanochtend kwam om even voor half elf een melding bij de Kustwacht binnen. Lopend op de dijk in de buurt van onze haven had iemand iets richting Enkhuizen gezien dat leek op een omgeslagen schip.

Lees verder...
29 augustus 2009

Fok in de schroef

Om 18:12 uur ging de pieper voor een boot met stuur- of motorproblemen.

Lees verder...
21 augustus 2009

Surfuitrusting gevonden

Omstreeks 16.40 werd aan de Kustwacht gemeld dat een surfuitrusting was gevonden. Station Wijdenes werd gealarmeerd om uit te varen.

Lees verder...
15 augustus 2009

Twee boten op de keien bij Oosterleek

Even voor half zes werd de Mantelmeeuw opgeroepen voor een boot aan de grond bij Oosterleek. Deze was al snel ter plaatse, maar moest constateren dat niet 1 maar 2 boten onafhankelijk van elkaar in moeilijkheden waren geraakt bij het Leker vuurtje.

Lees verder...
12 augustus 2009

Motorstoring

Om even na vier uur ging de pieper voor een melding van een motorstoring. Een Bavaria 35 zeiljacht met aan boord 2 volwassenen en 3 kinderen was op weg richting Enkhuizen toen de V-snaar van de motor scheurde.

Lees verder...
31 juli 2009

Vuurpijl waargenomen

Even na 22.00 uur meldde de Hayo van station Hoorn via kanaal 16 aan de Kustwacht dat ze een melding hadden ontvangen over een waargenomen vuurpijl.

Lees verder...
18 juli 2009

Motorstoring met prioriteit 1

Omstreeks 16.00 uur kwam een zeiljacht met aan boord 3 personen in de problemen in de buurt van de nieuwe buitenhaven die op dit moment bij Hoorn wordt aangelegd. Vrijwel tegelijkertijd werden zowel onze beide boten als de Hayo uit Hoorn gealarmeerd.

Lees verder...
15 juli 2009

Drukke middag voor Reddingstation Wijdenes

Met de Mantelmeeuw op de terugweg van Hoorn waar gebunkerd was, melde zich een Belgisch zeiljacht met een gebroken mast.

Lees verder...
03 juli 2009

Zeiljacht zonder brandstof

Een zeiljacht was op de motor onderweg van Volendam naar de Compagnieshaven in Enkhuizen met 6 man aan boord.

Lees verder...
20 juni 2009

3 alarmeringen op 1 dag

Vandaag hadden enkele opstappers besloten om hun vaartechniek wat bij te spijkeren. Op een gegeven moment werd de Simac van Zeevang geattendeerd op een leeg ronddobberend oranje bijbootje. Het lag een eind onze richting uit dus de Simac vroeg de Mantelmeeuw op via kanaal 16 om assistentie.

Lees verder...
30 mei 2009

Zeiljacht vast in havenmond

Om 20.45 gingen de piepers voor een vaartuig aan de grond. Aangekomen bij de haven was meteen duidelijk waar dat vaartuig aan de grond lag: in onze eigen havenmond.

Lees verder...
09 mei 2009

Jacht met motorstoring

En voor de derde keer in drie dagen ging vandaag de pieper. Om 17.21 uur werden we opgeroepen voor een motorjacht met motorstoring.

Lees verder...
08 mei 2009

Zeiljacht met motorstoring voor haven Hoorn

Het was al de hele dag vrij onstuimig weer. Toen de wind in de loop van de middag plotseling begon aan te trekken was het onvermijdelijk dat er problemen zouden ontstaan.

Lees verder...
07 mei 2009

Zeiljacht aan de grond

Aan het eind van de ochtend kwam een ongeveer 9 meter lang zeiljacht in moeilijkheden in de havenmond van de vluchthaven Wijdenes.

Lees verder...
04 april 2009

Jacht aan de grond

In de loop van de avond was een 11 meter lang jacht voor anker gegaan in diep water ter hoogte van Schellinkhout. Omstreeks half drie in de nacht werden beide opvarenden ruw gewekt door hevig gebonk en en gestamp.

Lees verder...
21 januari 2009

Zandzuiger maakt water

Om 13.35 gingen in Wijdenes de piepers af. Nu is alarmering in de winter een zeldzaamheid. Als het gebeurt weet je bijna zeker dat het om beroepsvaart gaat.

Lees verder...