Afgelopen woensdag tijdens een digitale vergadering werden zowel Ryan als Michelle verrast met de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid.

Ryan Kalis (plaatsvervangend schipper) is vanaf augustus 2009 verbonden als vrijwilliger bij Reddingstation Wijdenes. De afgelopen tien jaar is hij betrokken geweest bij talloze alarmeringen waarbij veel mensen een helpende hand werd toegestoken. Daarnaast is hij een van de drijvende krachten achter de technische ploeg van het reddingstation en zorgt er mede voor dat de reddingboten op en top blijven. Door omstandigheden en daarna Corona is de vrijwilligersmedaille later uitgereikt. De medaille werd uitgereikt door plaatsvervangend schipper en bestuurslid Eliane de Vilder.

Michelle van de Ruit (plaatsvervangend schipper) is vanaf oktober 2010 betrokken bij het reddingstation. Ze startte als junior-opstapper door met trainingen mee te doen en zodra het mocht werd ze direct onderdeel van de alarmploeg. Nu is ze plaatsvervangend schipper en zorgt ze samen met een team al jarenlang voor de communicatie en fondsenwerving. Michelle kreeg de vrijwilligersmedaille en oorkonde uit handen van haar partner Mark Hennevanger die eveneens bemanningslid is bij het reddingstation.

Gefeliciteerd beiden en hartelijk dank voor jullie grote inzet!